Január 25. (hétfő)

2010.03.09. 05:29

Szokásos nap volt a mai. 7:20-kor kelés, öltözés, mosakodás, reggelizés és indult az ovi járat. Zsolt vitte a fiúkat, annak ellenére, hogy a hétfői fuvar az enyém, mivel 9-kor volt találkája Sanurban Szepivel, akivel elmentek ismét Ketewel-be szörfözni. A délelőttömet így lustálkodással, Tv nézéssel tölthettem. Mikorra a férjem végzett, és hazaért, kocsiba pattantam és elmentem a Carrefour-ba a szokásos nagybevásárlásra. Minden ment, mint a karikacsapás, addig a pillanatig, amíg a pénztáros beütötte az összes tételt, és a bankkártyás fizetésre került sor. Először is az ő bankkártya lehúzó gépezete nem volt jó, így átcsoszogott a szomszédos kasszához. Lehúzta a kártyát, de nem azzal a fajtával, amelyikkel kellene / amivel szokták a PIN kódos kártyákat, így a gép hibát jelzett. Miután megmutattam neki, hogy melyik fajta lehúzó gépet használja, ismét megpróbálta, de nem járt sikerrel, ő azt állította, hogy a kártyám le lett tiltva. Mivel ebben teljesen biztos voltam, hogy az nem lehet, odahívta a menedzsert, aki megállapította, hogy a berendezés jelez telefonvonalbeli hibát. Így átmentünk egy újabb pénztárhoz, ahol végre sikerült a kártyás fizetés, legalább is azt reméltem, hogy végeztünk. De nem. Mikor visszaslattyogtunk az eredeti kasszához, a nő most meg az aláírásomat kezdte kérni a blokkra, amit nem kérhetnek PIN kódos kártyánál. Erre én felvilágosítottam, hogy ezt nem kell aláírni, sőt nem szabad aláírni. Méltatlankodott, majd ismét hívta a menedzsert, aki igazat adott nekem, majd sűrű elnézésekkel elköszönt tőlem. Hurrá, megvagyunk. Estére áthívtuk Szepiéket egy tejszínes, gombás, sonkás, fokhagymás tésztaevésre. A fiaim – a délutáni alvás kihagyása ellenére – hősiesen, egy kicsit álmosan, de kivárták, míg megérkeznek a vendégek, akik két darab Kinder tojással állítottak be. Nagy volt az öröm. Itt Balin nem lehet mindig ilyen csoki tojást szerezni, s ha van is, akkor csak a Bali Deliben, a Casa Gourmet –ben vagy a Papaya-ban lehet, ha éppen jön egy európai szállítmány. Még a felnőtt vacsorázás előtt, a fiúkat megfürdettük a medencében, mivel mostanában elég koszos a csapból folyó víz. Miközben a fiúk lubickoltak, hívogatták Szepit, hogy nézze meg őket, aki a nedves teraszra lelépve egy akkorát zakózott, hogy csúnyán elvágta a lábujját. Bekötöttük, felpolcoltuk a lábát, lefektettük a fiúkat, majd megettük a vacsorát, zsugáztunk egyet, miközben a férfiak jól beszittyóztak. Aztán Zsolt hazavitte a vendégeinket autóval, mert ugye Szepi így nem tud motorozni.

Barbara's story: Nem tudom megállni, hogy bele ne beszéljek, nem fogom gyakran tenni, ígérem, de mivel ez az eset eléggé közvetlenül érintett engem is, hozzáteszek egy kicsit. Szóval az itteni nappaliknak nincs faluk, csak tetejük, tehát egyszerűen a kertben folytatódnak, és csempézve van a padlójuk. Ezért amikor esik az eső, a kerthez közeli részekre bever a víz, ami így iszonyú csúszós lesz. Azon a bizonyos Saharadjás estén, amikor nálunk volt a vacsora, én is dobtam nálunk egy hátast, csak semmi bajom nem lett. 

Ezen az estén viszont Anitáéknál is esett az eső, bevert a víz. Szepi éppen bébigekkó nézőbe indult a gyerekekhez, amikor megtörtént az óriás zakó. Mi először nem is láttuk, mennyire vágta el a lábát, ezért az első jótanács az volt, hogy lógassa a medencébe a lábát, az hamar kimossa a sebet. A medence vize kb egy perc alatt olyan lett, mintha cápatámadás lenne benne, ekkor már sejtettük, hogy nagy a baj, úgyhogy inkább felpolcoltuk magasra, hogy elálljon a vérzés. 

Mondtam, hogy hívjunk orvost rögtön, de ezeket a fiúkat szerencsére (khm...) kemény fából faragták, ezért úgy gondolták, hogy nem kell ide orvos, egy üveg tequila épp elég gyógyír lesz a bajra. A vérzés gyakorlatilag az este végéig sem állt el, pedig nem volt rövid a vendégség... Aztán hazaérve jóóóól belocsoltuk alkohollal a sebet, hogy ne fertőzödjön el, a trópusokon vígyázni kell az ilyenekre. Hát, szegény Szepi már akkor nyüszögött, a többit majd a holnapihoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr201823060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása