Január 28. (csütörtök)

2010.04.01. 09:41

A délelőttömet egy kis munkával és jegyzetírással töltöttem, majd motorra pattantam és elmentem egy kicsit a Kartika Plaza-ba nézelődni. Ott ért a hír, hogy a Barbarának motoros balesete történt. Az egyik elég forgalmas utcában meg szeretett volna fordulni a motorjával, csak épp jött egy olasz férfi ezerrel és telibe vágta Barbarát és motorját. A férfi szaltózott egyet, majd vállát és nyakát fájlalva felállt. Barbarát a sokkos állapota miatt, úgy vitték le az útról a helyiek, akik szemtanúi voltak a balesetnek. Szerencsére nem lett komoly baj, azon kívül, hogy nagyon szétzúzta Barbara a jobb lábát, az ember megrántotta a vállát és a nyakát, valamint a motorok összetörtek.

Abban az esetben, ha a balesetben a másik fél nem külföldi lett volna, hanem helyi lakos, sokkal nagyobb hacacárét csináltak volna ebből az egészből. Először is, mivel a Barbara volt a hibás, ki kellett volna fizetni a motor javítását (mondjuk ezt így is megtette), és annyi pénzt kellett volna adnia a másik félnek, amennyit annak lett volna képe kérnie. S még lehet, hogy a rendőrt is kihívták volna, aki további bírságokat vetett volna még ki rá, hacsak nem vitte volna be pár napra dutyiba, vagy nem vette volna el a jogosítványát is. A jogosítványról jut eszembe J. Itt Balin kérik a külföldiektől a rendőrök a nemzetközi jogosítványt, amennyiben nincs 100.000,- Rp (2.000,- Ft) büntetést rónak ki ránk. Ha valaki pedig nem visel bukósisakot, annak 50.000,- Rp-át kell becsengetni a korrupt rendőr bácsi zsebébe. Másfajta büntetésre itt nem lehet számítania, mivel Balin a rendőrség nem rendelkezik trafipax-al és nincs szondájuk sem J.

Miután a fiúk megérkeztek az oviból, irány a medence. S nagy nap a mai, mert Bálint karúszó nélkül rúgja el magát a faltól a mélyvízbe, és egyedi úszás technikájával próbál elérni hozzám, mielőtt lesüllyedne. S egyre csak kiabál: „Papa figyelj, Ibu figyelj.” – majd nagy vízbevetődés, túlélő lábtaposások és a karom elkapása a cél.  Végre nem fél már a víztől, s folyamatosan úszni akar, amióta ráérzett az ízére. Így egész délutánt a medencében töltöttem, s lassan úgy éreztem, hogy estére az úszóhártyáim is ki fognak nőni.
 
Levezetésként fogtam a metszőollót és a kertet egy kicsit rendbe szedtem, mert Eddi nem igazán foglalkozik vele L.
Vacsorára sült csirkemájat készítettem, amire a roki párost (Szepit és Barbarát) is áthoztuk magunkhoz autóval. Az egyiknek a bal nagy lábujja van 14 öltéssel összevarrva, a másiknak a jobb lábszára lett teljesen szétzúzva, amitől erősen be is dagadt. Szerencsére az étvágyukkal nem lett probléma és az egész vacsora elfogyott J.

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr241886195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása