December 18. (péntek)

2010.02.26. 08:39

Reggel a fiúk 6-kor kukorékoltak, de megmondtam nekik, hogy én visszafekszem. Sajnos nem sikerült vissza is aludnom, így a következő beszélgetésre lettem figyelmes: - Madárkák kérjük, szóljatok a Jézuskának, hogy kapjunk ajándékot, és ha lehet hamarabb, mint a többi gyerek… Eszméletlenek milyen édesek ilyenkor… Majd 8 óra körül reggeliztünk és indulás az oviba, ahol ma volt a karácsonyi ünnepség, a gyerekek kis előadásával.


Sajnos Boti nem szerepelt, aminek három oka volt szerintem: az egyik, hogy nem beszél tökéletesen angolul, mint a többi társa, akiknek az az anyanyelve. A másik, hogy nem volt hajlandó nagy fülű manónak beöltözni, mivel szerinte az egy rosszcsont.

Hiába mondtam neki, hogy azok a manócskák a télapó segédei. Az utolsó ok pedig az, hogy ő még soha nem szerepelt előadásban még otthon sem, pont most angolul kezdene bele….?

Így az egyik szemem sírt a másik nevetett, mivel Bálint viszont vette az akadályt. Kiscsoportjával énekekkel készült, s azokat – igaz komolysággal és nem vidámsággal – hősiesen előadta a többiekkel.

Majd az ünnepség után, mind a két fiam eddig készített rajzait, ragasztásait, és óvodai munkáját lehetett megnéznem az óvó nénikkel, akik nagyon meg vannak a fiúkkal elégedve.  

Délután a szokásos medencézés volt a program. Estefelé elmentünk a Papaya –ba kenyérért, s hazafelé ismét történt egy kis kaland. Hosszú baguette –et vettünk, amit a Zsolt vagányan a kezében tartva motorozott. Az egyik piros lámpához közeledve majdnem kicsúszott a zacskóból a kenyér, amit zsonglőrködve megmentett, csak közben sikerült kb. 5km/órás sebességgel egy másik motorosba belecsúszni és összegabalyodni. Boti felkiáltott: Papa, ez volt életem első motoros balesete… :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr881791454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása