November 15. (vasárnap)

2010.02.23. 03:42

Megérkeztünk fáradtan Balira. Az idő meleg és párás volt. A bőröndöket elég hamar megtaláltuk a futószalagon, majd irány a kijárat. Csak egy bibi volt, mégpedig az hogy változtak az előírások tavaly óta, és nem lehet semmi féle ételt, italt behozni az országba, sőt ezek kiszűrésére minden kézipoggyászt átvilágítanak, illetve minden bőröndöt kinyittatnak és átnéznek. Persze csomagjaink tele volt szalámikkal, kolbászokkal, szaloncukorral, fűszerekkel, csokikkal, sajtokkal….stb. A Zsolttal egymásra néztünk és próbáltuk megtalálni a kinézetre nem a „leggecibb” vámost. Közben azon tanakodtam, hogy a fiúkkal merre fogok elmenni, hogy ne lássák meg a bőröndünk széttúrásakor az otthon már megvett karácsonyi ajándékaikat. S győztünk, a „szimpatikus” ember látta, hogy 2 gyerek, 4 bőrönd, 2 kézipoggyász és elengedett minket….. :)

A következő sokk minket az autóban ért, amivel Juss barátunk jött értünk a repülőtérre. Juss volt az, aki találta nekünk a mostani villát, s amiről interneten keresztül fotókat, illetve az elhelyezkedéséről térképet küldött. Csak amikor abba a kereszteződésbe értünk, amiben a térkép szerint balra (Seminyak belső felkapott része felé) kellett volna fordulni mi jobbra fordultunk, majd az első utcán balra, s tovább majd egy földúton a susnyások között. A Zsolt kérdő fejjel nézett rám, és én ugyan úgy vissza. Majd megérkeztünk pár száz méter után kis utcánkba ahol nagyban folynak az építkezések, s szinte csak új villák vannak. Húúúúúú, megnyugodtunk, hogy azért akkora gáz nincs, csak egy kicsit távolabb vagyunk a központtól és az óceánparttól…

A fiaim a házba érve egyből a medencében landoltak. 

Mi felnőttek a kipakolással és a berendezkedéssel voltunk elfoglalva, majd azt követően Ibu-val (házi nénink) elmentem vásárolni pár dolgot a Carrefour –ba. Épp a pénztárnál voltunk mikor csöngött a telefonom: - Mama vegyél valamit, mert nincs áram (már este 7 óra volt és sötét). Rohantam vissza pár gyertyáért és elemlámpáért, s utána siettünk haza taxival. Korom sötétség volt a kerületünkben, s a férjecském a fiúknak a laptop-jával világított. :) Majd a vacsi és a fürdetés mécsesek és elemlámpák társaságában történt. Este 10-re viszont visszaállt a rend és beindult az áramszolgáltatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr821782824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása