November 19. (csütörtök)

2010.02.23. 07:19

Az oviból hazaérve, a fiúk ugrottak a medencébe, majd ebéd és irány az ágy egy kis alvásra. Az áram ismét elment, így a fiúk szobája egy idő után szaunává vált…. Ekkor már tisztában voltunk azzal, hogy december közepéig, felújítják az elektromos hálózatot Bali és Jawa között, s ez okozza, azt hogy minden nap más és más kerületben kb. 4 órás áramszünet van.

Kora délután megérkezett a bérelt autónk. Egy pici Suzuki jeep-et béreltünk olcsó áron havi 30.000,- Ft-ért (a válság óta ahol tudunk, spórolunkJ), ami az oviba járáshoz szükséges, mivel 22 km-re van a házunktól. Zsolt az utcában ki is próbálta, majd mondta a tulajnak hogy oké. A gyerekülések teljesen feleslegesek ehhez az autóhoz, mivel nincs hátul biztonsági öv, amivel berögzíthetnénk őket. Maga a járgány is olyan érzést kelt az emberben, mint ha visszamenne időben jó pár évet….

Majd a csendes pihenő után elindultunk vásárolni, de amint kiléptünk a kapun láttuk, hogy mindenhol van áram csak nálunk nincs. Ismét hívtuk Dewa-t, aki kérte Zsoltot, hogy nézze meg a villanyórát, hogy a kijelző mit mutat. A válasz: nagy villogó nulla, ami azt jelenti, hogy elfogyott a befizetett pénz az áramfeltöltő kártyáról. Dewa jelezte, hogy intézkedik, de mi már sejtettük, hogy ma már nem lesz ebből semmi, mivel már fél 5 van és az irodák 3-4 óráig vannak nyitva. Elmentünk vásárolni, s persze hogy sötétségre jöttünk haza. Meggyújtottuk a pár nappal ez előtt vett gyertyákat, elemlámpákat és egy romantikus vacsorát rittyentettünk. Evés közben megjelent Dewa, aki ezer elnézést kérve mondta, hogy ez az ő hibája volt, s talált egy kis szállodát nekünk, ahol alhatunk egy éjszakát, ő pedig itt marad őrizni a házat. Persze mi mondtuk, hogy kibírjuk reggelig, megoldjuk a problémát.... S kihasználva az alkalmat, kértük, hogy cserébe inkább szerezzen nekünk egy napernyőt és egy extra ventillátort. Ígérte, hogy intézkedik…. (ma kedd van, de még sehol semmi)

A vacsora után, ismét mécseses fürdetés, majd a Bálint orrszívása következett – amire az otthonról hozott nátha miatt volt szükség - , Zsolt a kezébe vette az orrszívó porszívó csövét, majd minden erejét beleadva megszívta…. A végeredmény sikeres volt. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr501782896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása