December 31. (csütörtök)

2010.03.03. 09:05

 

A délelőttömet ismét a konyhában töltöttem, míg a fiúk ismét nagyokat játszottak és fürödtek, még az óceánhoz sem akartak elmenni. Szóval, főztünk Ibuval ebédre fincsi fasírtot, krumplipürével és holnapra – újévre – lencsefőzeléket és malacsültet, ki tudja hogy a holnapi napon milyen állapotban leszek :).

A szilveszter estét egy Klapa nevű szórakozóhelyen töltöttük Szepivel és Barbarával. A fiúkra Ibu vigyázott, s hogy könnyítsük az esti lefektetést számára, délután a fiúk nem aludtak. Este 7-kor külön motorokkal – a férjecském ha iszik, kicsit egyedien vezet és azt nem szerettem volna átélni -  elindultunk a gyönyörű helyen fekvő,  Klapa-ba.  Sok szörfös szomorú hogy a régi „Dream Land”-nek nevezett, kicsit hippi stílusú, kis bodegákkal teli óceánöblüket közel két éve letarolták és helyébe ezt a modern komplex-et építették egy hatalmas sziklaszirtre, aminek lábánál kialakították a saját kis privát beach-üket is.

Útközben az öngyilkos pillangók rajzása színesítette motorozásunkat. Olyan érzés volt mintha ez lenne a trópusi havazás. Ezek a kis élőlények, teliholdkor előjönnek seregestül a lámpafényre, majd egy max. félórás őrületes repkedést követően elpusztulnak. Majd megérkeztünk, leparkoltunk és a szórakozóhely egyik dekoratív szárnya, ami egy piramis szerű építmény, tüzes fáklyákkal, fogadott minket.

A belépő díj 8.000,- Ft volt, ami a következőket tartalmazta: egy gyönyörű környezetben, szépen megterített asztalok trombitákkal és szilveszteri csákókkal, 7-10-ig svéd asztalos vacsora tömérdek mennyiségű étellel, desszerttel, gyümölcsökkel, ingyenes sör, bor és üdítő fogyasztással.

Szórakoztató műsorok – balinéz táncosok, divatbemutató, tűzzel táncolók, sárkánytáncoltatás, Saharadja (a már említett kedvenc helyi együttesünk) koncert – az óriási színpadon, ami a mi asztalunktól kb. 10 méterre helyezkedett el. Két külön helyiségben DJ-ék szolgáltatták a zenét a táncolni kívánóknak. S mind ehhez még teli hold is volt, illetve részleges holdfogyatkozás.

Vacsorára rengeteg grill rákot, csirkét, tintahalat, salátákat ettünk. S este 10 órára, mikor a koncert kezdődött már nem voltunk éhesek, de szomjasak sem :). Rió, a zenekar vezetője már külön üdvözölt minket, ami az állandó törzsvendégeskedésünknek köszönhető a Jp’s warung-ban, ahol minden szombaton fellépnek. Majd a második szám után, megkérdezte, hogy van-e valakinek valami kívánsága, hogy mit játszanak, mire a férjem bekiabálta, hogy a „Magyar tánc”. Az együttes világzenét játszik, így több ország dalát ismerik és közte van Bhrams is.

Egyedi hangszerelésükkel – elektromos hegedű, gitár, basszus gitár, tam-tam dob, dob, szitár, dzsideridu, trombita – a helyi kecag zenével mixelve ismét remekül előadták, igaz a feltételük az volt, hogy oda kell menjünk a színpad elé táncolni rá. Szíves örömest teljesítettük, mint már írtam a sok sör, bor, koktél már megtette hatását. S mindenki, aki otthon ismer minket, büszke lehetett volna ránk, mert táncolásunkkal mi indítottuk a bulit :). Éjfél környékén, mi már a színpadon táncoltunk, ha éppen valamelyikünk nem a Saharadja csörgődobjával muzsikált…:). Nem csak mi, de az együttes is élvezte a party-t. Éjfélkor hatalmas durranásokkal megkezdődött a tűzijáték, ami több mint félórát tartott, s ami mögött a magyarországi augusztus 20.-i elbújhat.

 

Ez volt életem 3. Balin töltött szilvesztere, ami idáig kimagaslóan a legjobbra sikerült. Első alkalommal a trópusi ömlő esőben nem értük oda éjfélre a szórakozóhelyre, így az utcán egy-egy üveg sörrel koccintottunk. Második évben az Ocean Beach Klub-ba „mentünk” = harcoltuk át magunkat a tömegen motorral, gyalogosan, mivel egy felkapott központi helyen fekszik, közel a public parthoz, ahol mindig készülnek valami meglepetéssel a helybélieknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr651805022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása