Január 10. (vasárnap)

2010.03.08. 09:42

Ma a tegnap estének köszönhető sebeinket nyalogatva, sikerült fél 8-kor kelnünk. Az időjárás kifogástalan, így reggeliztünk és indulás ismét a mini golfpályához.

Egy kis játék után a fiaim érdekesebbnek tartották az ott élő állatokat, így azokkal kezdtek játszani. Élvezték, ahogy a kiscicák birkóznak, ahogy a nyuszi eszi a káposztát, és ahogy a mókus rágja a mogyorót. Mi közben beszélgetésbe elegyedtünk a norvég tulajdonossal, aki közel 10 éve itt él Balin. Van egy balinéz felesége és egy szép 4,5 éves kislánya. Dél körül ismét motorra ültünk és elindultunk haza.

 

 

 

Útközben Bálinttal megálltunk teraszos rizsföldeket fényképezni.

Egyszerűen gyönyörűek, amikor az ifjú hajtások szép zöld színben pompáznak a napsütésben. Majd továbbálltunk és pár száz méterre ismét leparkoltunk, mert Bábit nagyon érdekelte, hogy min terem a rizs. Leszálltam a motorról és szedtem neki egy „rizs szálat”, ami legjobban egy pici búzakalászhoz hasonlít. Ezeket ugyanúgy learatják, mikor beérik és besárgul, majd kiverik a rizsszemeket a kalászból és kiteszik a napra száradni. Több ponyvát is láttunk tele rizzsel hazafelé, a tűző napon. Majd kisfiam ismét elszundított motorozás közben, és mint egy rongybabát próbáltam kezemmel, lábammal tartani :).

Ebéd után megérkezett az új gépjárművünk, amivel hétfőtől hordjuk majd a fiúkat az oviba. Ismét sikerült egy remek autót kapnunk, nyekeregve, csikorogva indultunk a játszótérre vele. Útközben megálltunk tankolni, csak az volt a bibi hogy a tank ajtajának bezárásához két ember kellett. Egy, aki az autóban húzza a nyitó gombot és egy, aki ugyanabban a pillanatban csukja a tank ajtaját. Kis játszóterezést követően, megvettük azokat a dolgokat, ami egy lángos elkészítéséhez szükséges, és este csaptunk egy lángos party-t a Szepiékkel. Degeszre tömtük magunkat a kelt tésztával, mivel nagyon finomra sikerült. S raktunk rá mindenféle feltétet, ahogy kell. Több fej fokhagyma fogyott :). Ez az igazi, jól bezabálni éjszakára, hogy ne tudjunk nyugodtan aludni csak forgolódni :).

A bejegyzés trackback címe:

https://anitabali.blog.hu/api/trackback/id/tr581818284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása